Seksavontuurtje kost gemeente Zuidplas 20.000 euro

Twintigduizend euro is het bedrag dat de gemeente Zuidplas heeft uitgegeven om te laten onderzoeken wat er zich nou precies heeft afgespeeld in het gemeentehuis afgelopen 16 augustus. En daarmee wordt duidelijk dat de sexuele escapades van enkele personen die zich in het gemeentehuis begaven een duur avontuurtje is geworden.

De gemeente Zuidplas werd zondagavond 16 augustus ernstig in verlegenheid gebracht nadat er op diverse social media een filmpje werd gepost waarbij meerdere medewerkers van de gemeente in het gemeentehuis gemeenschap zouden hebben met elkaar. De beelden die van buitenaf waren gemaakt door omstanders werd onder andere meerdere malen aangeboden aan JBN nieuws en op de dorps-facebook groep ‘Je Bent Nieuwerkerker’ maar werd ook in een mum van tijd verspreid via andere apps zoals snap-chat en ook verschenen de beelden op Dumpert en diverse landelijke media.

Na het incident meldde de gemeente Zuidplas dat de twee inmiddels geschorste medewerkers van de afdeling handhaving ontslag hadden genomen en ook een derde persoon die werkzaam was op een andere afdeling zou inmiddels niet meer werkzaam zijn binnen de gemeente. Hierbij hebben zij de afronding van het ingestelde onderzoek door een onderzoeksbureau niet afgewacht. Het incident en de nasleep zorgden voor een enorme impact binnen de gemeente. Ook inwoners reageerden volop via lokale social media, wat weer aanleiding was van de SP tot het stellen van schriftelijke vragen aan het college. De gemeente laat weten dat de gemaakte kosten van het onderzoek door een extern bureau niet verhaald zullen worden op de oud medewerkers. De keuze van de inzet van juist een extern bureau zou gemaakt zijn om zo op een objectieve manier het onderzoek te kunnen uitvoeren.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.