Zuidplas-Sport: Nieuwerkerk opent seizoen met prima zege op Dubbeldam

Het vorige seizoen won Nieuwerkerk met veel moeite in Dordrecht, maar zaterdag 19 september was de ploeg van trainer Ron Luijten vanaf het eerste moment heer en meester. Nieuwerkerk speelde een uitstekende eerste helft met vlot combinatiespel en verzuimde in de tweede helft waarin Dubbeldam vanwege een rode kaart grotendeels met een man minder moest spelen een grotere uitslag dan 1-4 op het bord te zetten. Het was de enige smet op een uitstekende seizoensopening.

In de 5e minuut leek Stefan van der Vlegel al op weg naar de openingstreffer, maar de doelman van Dubbeldam kon ten koste van een hoekschop zijn doel nog schoon houden. Nieuwerkerk bleef veelal op de helft van de tegenstander en een uitstekende combinatie over de rechterkant in de 20e minuut had beter lot verdiend, maar Roy de Oude kwam net een teenlengte tekort. De treffer kwam alsnog toen Bart Slob de hoekschop genomen door Stefan van der Vlegel die hieruit voort kwam hard binnen kopte. Nieuwerkerk ging op jacht naar een tweede treffer. Die kwam toen Stefan van der Vlegel in de 25e minuut een rebound op zo’ 20 meter afstand op zijn pantoffel nam en snoeihard via de binnenkant van de paal raak schoot. Nieuwerkerk bleef op zoek naar meer treffers en leek in de slotfase van de eerste helft op weg naar de derde treffer. Een sporadische aanval van de thuisclub werd onderbroken en bereikte Stefan van der Vlegel aan de linkerkant. Hij had een vrij veld voor zich en op het juiste moment legde hij terug op de meesprintende Roy de Oude. Er kwam geen vervolg omdat de scheidsrechter Yodi Monteny het onterechte vlagsignaal van de assistent overnam en uit eigen waarneming absoluut zelf kunnen en moeten zien dat de bal werd teruggelegd en dat Roy de Oude zelfs een stap terug deed om zich geheel vrij te spelen. Na rust probeerde de thuisclub een aansluitingstreffer te forceren, maar de Nieuwerkerkse defensie was paraat. Bovendien was het middenveld vandaag zeer scherp onder aanvoering van Bilal Ouahabi die wellicht vandaag zijn beste wedstrijd in dienst van Nieuwerkerk speelde. Een dieptepass van Maurice Treffers werd door Roy de Oude op juiste waarde ingeschat. Hij sprintte voorbij zijn tegenstander en zag de doelman van Dubbeldam ver buiten zijn strafschopgebied zijn handen gebruiken om een doelpunt te voorkomen. Dit lukte maar wel ten koste van een rode kaart. De toegekende vrije trap van Stefan van der Vlegel leverde slechts een hoekschop op. Toch kwam de derde treffer snel hier na. Wayne van den Burg zag een inzet binnen het zestienmetergebied met een arm gekeerd en scheidsrechter Yodi Moneny wees terecht naar de penaltystip. Stefan van der Vlegel klaarde het klusje soeverein. Dubbeldam leek zich bij 0-3 neer te leggen, maar kreeg door wat slordigheid in de defensie een plotselinge kans en benutte het presentje prompt. Nieuwerkerk kreeg kansen op meer treffers, maar dat lukte pas in de 85e minuut toen invaller Rick Kramer alle ruimte kreeg aan de linkerkant richting doel te gaan en beheerst de doelman van Dubbeldam passeerde en daarmee de eindstand op 1 – 4 bepaalde.

Opstelling:
Kevin de Geus – Rens Blok (60. Kevin Kamerbeek) – Maurice Treffers – Bart Meeske – Menno Homan – Shane van den Engel – Bart Slob – Bilal Ouahabi – Stefan van der Vlegel – Roy de Oude (80. Wouter Ooms) – Wayne van den Burg (55. Rick Kramer).

Advertentie

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de lokale radio voor de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:

info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.