Brasserij Berg, Perron en Noa Nieuwerkerk zijn er klaar voor !!!

Vanaf 1 juni, tweede pinksterdag om 12 uur mogen alle restaurants en cafés weer open, zolang ze maar gasten ontvangen op 1.5 meter afstand. Ook de gemeente Zuidplas heeft met een aantal ondernemers afspraken gemaakt over het tijdelijk uitbreiden van de terrassen. En vanaf morgen moet ook iedereen verplicht een mondkapje dragen in het OV.

Premier Mark Rutte kondigde op 19 mei aan dat er vanaf 1 juni weer nieuwe versoepelingen aankomen. Zo gaan de restaurants en cafés weer open zolang ze de tafels 1.5 meter uit elkaar kunnen zetten. Ook mogen er maar maximaal 30 personen binnen aanwezig zijn. Dezelfde regel geldt voor culturele instellingen en bioscopen, daar mogen er ook maar 30 mensen tegelijk binnen zijn. Ook moet iedereen die reist met het Openbaar Vervoer een mondkapje opdoen. Doe je dat niet, dan riskeer je een boete van 95 euro. En vanaf 2 juni gaan de middelbare scholen weer open, alhoewel veel scholen vooral door blijven gaan met (deels)online lessen. De basisscholen gaan vanaf 8 juni weer helemaal open.

De gemeente Zuidplas heeft met een zes horecagelegenheden afgesproken dat zij tijdelijk hun terras mogen vergroten. De terrassen mogen twee keer zo groot worden maar mogen niet meer zitplaatsen bevatten dan voor de coronacrisis. De afspraken in Nieuwerkerk aan den IJssel zijn gemaakt met Brasserij De Berg-Spijs & dranklokaal Perron en NOA.

Ook Het Perron is klaar voor de heropening

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Heeft u nieuws, tips of persberichten voor de Zuidplas? mail naar:
info@jebentnieuwerkerker.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.