Van Rendang tot Italiaanse pasta; De Cultuurkeuken groot succes

Waar in ´normale tijden´ Welzijn Zuidplas eén keer per maand in jongerencentrum ‘t Blok een gezellig uit-eten organiseerde voor mensen met een kleine beurs, zorgde de coronamaatregelen ervoor dat deze activiteit niet meer kon plaatsvinden. Gelukkig wisten de vrijwilligers een prima oplossing, het thuisbezorgen van cultuurmaaltijden bij mensen die een ‘hart onder de riem’ in deze periode extra kunnen gebruiken.

De adressen werden o.a. verzameld door de sociaal makelaar van Welzijn Zuidplas, en de boodschappenkast die in contact staat met veel sleutelfiguren. Vrijwilligers van Rotaryclub Zuidplas zorgde voor het bezorgen. Zaterdag 30 mei werd er door vrijwilligers en een gastkok voorlopig voor de laatste keer gekookt. Zo stond er Italiaanse pasta op het menu, Een Syrische man maakt kebab uit de oven en een Indonesische vrouw maakt Rendang, kortom een cultuurkeuken met maaltijden uit alle hoeken van de wereld!

Naast de Cultuurkeuken beleefde ook de Boodschappenkast een drukke zaterdag. Initiatiefneemster van de Boodschappenkast Nynke Bosselaar ontving namens de Nieuwerkerkse moskee Errahmane tientallen Ied-al-Fitr (suikerfeest) pakketten. Deze boodschappen werden onder inwoners die net iets te veel verdienen voor de voedselbank maar toch in armoede leven verdeeld. Gouwe IJsselnieuwscollega André Muller liep met Nynke mee.

Meer nieuws vanuit het laagste punt van Nederland op de halve uren te beluisteren op de enige lokale radio van de Zuidplas:
www.nieuwerkerkfm.nl

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.