Reconstructie Hitlandselaan afgerond

Begin april 2019 klonk het startsein voor de reconstructie van de Hitlandselaan. Een jaar later heeft de aannemer de Hitlandselaan opgeleverd en is de reconstructie in mei afgerond. Het wegdek is
volledig vernieuwd en in maart 2020 zijn er 260 knotwilgen herplant aan weerszijden van de laan. Parallel aan de Hitlandselaan is een nieuw wandelpad aangelegd, op veler verzoek van Park Hitland bezoekers.


De Hitlandselaan is een markant onderdeel van Park Hitland dat bij velen bekend en geliefd is vanwege de prachtige bomenrijen langs de laan, waar ongeveer 230 populieren van ruim 50 jaar oud stonden. Uit onderzoek naar het wegdek kwam in 2018 duidelijk naar voren dat zowel de staat van
het wegdek als de algehele conditie van de bomenrijen te wensen overliet. Het Algemeen Bestuur van Recreatieschap Hitland heeft toentertijd besloten om de Hitlandselaan op korte termijn in 2019 te reconstrueren, aangezien de veiligheid van bezoekers op de Hitlandselaan onvoldoende kon worden gegarandeerd. De reconstructie is onderverdeeld en uitgevoerd in drie fasen: de bomenpak (fase 1, april 2019), reconstructie wegdek (fase 2, augustus-oktober 2019) en herbeplanting (fase 3,
maart 2020).


Voorafgaand aan de reconstructie van de Hitlandselaan zijn meerdere informatie- en inspraakavonden georganiseerd. Het Dagelijks Bestuur van Recreatieschap Hitland heeft diverse omwonenden, betrokkenen en geïnteresseerden gevraagd om mee te denken over drie hoofdonderwerpen: de toekomstige verkeerssituatie, de herbeplanting van bomen en de mogelijke opties of extra’s. Dankzij deze input en de informatie van diverse experts, heeft het bestuur gekozen voor een nabootsing van de voormalige weg met verkeersdrempels, beter verspreide
passeerplaatsen en een 30KM-zone waar auto’s en fietsers welkom zijn. Op het gebied van herbeplanting is door belangstellenden veruit de meeste voorkeur uitgesproken voor de knotwilg. Langs weerszijden van de laan zijn in het voorjaar van 2020 dan ook jonge knotwilgen geplant, passend bij de omgeving. Voorzitter Daan de Haas: “Zo wordt een prachtige laan gecreëerd en blijft onze Hitlandselaan een mooie en veilige entree van Park Hitland voor iedereen. Een karakteristieke laan die gezien mag worden.”

Eerder in het nieuws

One Thought to “Reconstructie Hitlandselaan afgerond”

  1. Gerard

    Kijk naar de knotwilgen. Ziet er niet uit Scheef, omdat ze niet diep genoeg staan. Ze moeten 60 cm in de grond en rechtop. Zie als voorbeeld Esse zoom laag. Lopen keurig uit. Verschrikkelijk prutswerk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.