Man aangehouden na belediging

De handhaving en politie Wadinxveen/Zuidplas hebben in samenwerking met de politie uit Gouda vrijdagavond 15 mei in Moordrecht een 34 jarige man aangehouden op grond van belediging.

Op verzoek van de politie werd door de handhavers een hercontrole uitgevoerd bij een woning waar eerder die avond overtreding van de noodverordening werd geconstateerd, geen anderhalve meter afstand en een niet toegestane samenkomst. Ter plaatse bleek opnieuw sprake van overtreding en werden de corona-maatregelen niet nageleefd.

De man werd evenals een aantal andere aanwezige personen vervolgens aangesproken waar zij werden gewezen op de eerdere waarschuwing van de politie en verzochten hen opnieuw dringend zich te houden aan de noodverordening. Bij opnieuw herhaling zou proces-verbaal worden opgemaakt. De 34 jarige man besloot daarop enkele ziektes toe te wensen en beledigde de ambtenaren zeer grof. Dat deed men besluiten de man aan te houden.

Ondanks de poging van de man zich vervolgens in de woning op te sluiten, koos de man eieren voor zijn geld toen enkele collega’s van de politie zich buiten toevoegden. Eenmaal buiten beledigde de man ook enkele agenten, kreeg men een opgestoken middelvinger en sloeg hij tegen de ramen van de dienstbus. De man werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau.

foto: Handhaving Zuidplas

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.