Skatepark ’t Blok ontworpen en opgeknapt samen met jongeren

Het nieuwe skatepark van Jongerencentrum ’t Blok is in samenwerking met jongeren ontworpen en wordt ook samen met de skaters aangelegd. Vrijdagochtend 19 juli gaf wethouder Jan Willem Schuurman van Openbare Ruimte het startsein voor het bouwen van het nieuwe skatepark.


De huidige skatebaan is toe aan een opknapbeurt. De beoogde levensduur van de skatetoestellen is vijf jaar.Hierop is de materiaalkeuze en financiën afgestemd. Om de kosten te beperken worden voor een deel de materialen hergebruikt. Jan Willem Schuurman: “Na vijf jaar is er een nieuwe groep gebruikers met weer andere wensen. De skaters hebben meegeholpen met het ontwerp en helpen ook mee aan het bouwen van het skatepark. Zo krijgt ’t Blok een skatepark dat voor en door skaters is gemaakt. Dat zorgt voor een toekomstbestendige skatebaan.”
Het nieuwe ontwerp is gemaakt door een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van skateparken en is toegespitst op de huidige trends binnen de skatewereld. Vrijdag zijn de jongeren onder leiding van het bouwbedrijf begonnen met de ontmanteling van de huidige skatebaan. Er wordt gedurende ongeveer 10-15 werkdagen met circa 5-10 vrijwilligers gewerkt, waarna het skatepark in gebruik genomen kan worden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.