Han Weber ( D’66) nieuwe burgemeester Zuidplas

Rook uit de Zuidplas-schoorsteen van het gemeentehuis in Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuidplas heeft een nieuwe burgemeester, zijn naam is Han Weber ( D’66).

In een besloten raadsvergadering maandagavond 15 juli stelde de gemeenteraad de aanbeveling vast voor de benoeming van de nieuwe burgemeester. Aansluitend maakte de gemeenteraad in een openbare raadsvergadering onder belangstelling van geinteresseerden en pers de naam bekend.

Er waren vijftien kandidaten die gesolliciteerd hebben naar de burgemeestersvacature in Zuidplas.Onder de sollicitanten bevonden zich elf mannen en vier vrouwen. De commissaris van de Koning, Jaap Smit, had een selectie gemaakt en de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad heeft met een aantal kandidaten gesproken, al met al een hele uitgebreidde procedure. Tijdens de besloten raadsvergadering maandagavond bracht de vertrouwenscommissie verslag uit van haar bevindingen en deed een conceptaanbeveling waarbij twee kandidaten aan de gemeenteraad werden voorgesteld. Hierna besloot de gemeenteraad welke kandidaat de voorkeur kreeg. In de praktijk wijkt de minister niet af van de aanbeveling van de gemeenteraad en wordt Han Weber na Koninklijk Besluit, de nieuwe burgemeester.

Na het vertrek van Burgemeester Kats begin januari dit jaar werd tijdelijk Servaas Stoop aangesteld als waarnemend burgemeester. Op maandag 30 september zal de commissaris van de Koning Han weber beedigen als burgemeester van de gemeente Zuidplas.

Eerder in het nieuws

One Thought to “Han Weber ( D’66) nieuwe burgemeester Zuidplas”

  1. Mw. C. de Vries

    Behalve zijn naam en dat hij van D66 is, zou ik wel iets van deze persoon Han Weber willen weten. Wie is hij? Welke leeftijd? Waar werkt hij nu? Hoe liep zijn carrière? Dit is alleen een herhaling van de procedure die al een paar maal eerder werd geformuleerd in persartikelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.