Lancering nieuwe website voor jongeren in Zuidplas

Jongeren in Zuidplas met vragen over geld, studeren, seks, relaties, gezondheid, opleiding en internet kunnen vanaf woensdag 15 mei voortaan terecht op de regionale jongerenwebsite Hoezitdat.info/zuidplas.

De extensie van de jongerenwebsite Hoezitdat.info/zuidplas speciaal voor Zuidplas wordt 15 mei ‘gelanceerd’. Op deze website vinden jongeren niet alleen antwoorden op hun vragen, maar ook leuke weetjes en berichten van andere jongeren. Deze lokale pagina in de regionale website is een samenwerking van gemeente Zuidplas, het Centrum voor Jeugd en Gezin en Welzijn Zuidplas en vervangt de eerdere lokale website speciaal voor jongeren: JIZU.nl.

Lancering tijdens jaarlijkse gezondheidsweek en jongerendebat
De lancering op 15 mei vindt plaats tijdens de start van de jaarlijkse gezondheidsweek voor alle eerste klassen op het Thorbecke College in Nieuwerkerk aan den IJssel. Wethouder Jan Verbeek zal dan de website op een groot scherm laten zien en kort toelichten.

Jongerendebat
In de avond op 15 mei organiseert de Jongerenraad Zuidplas van 19.20-21.00 uur in ’t Blok een openbaar debat. Ook hier wordt Hoezitdat.info/Zuidplas op groot scherm getoond aan de bezoekers en de raadsleden. De jongeren uit de Jongerenraad en de raadsleden gaan aan de hand van 10 stellingen met elkaar in debat over het onderwerp de Europese verkiezingen die op 23 mei 2019 worden gehouden. Kort geleden nog bracht de Jongerenraad samen met een delegatie vanuit de gemeente een werkbezoek aan Brussel om daar van alles te leren over het Europees Parlement.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.