Inwoners Zuidplas zien het liefst verkiezingsborden verdwijnen uit straatbeeld

Het bericht dat de VVD Zuidplas af wil van de huidige verkiezingsborden en wil kijken naar alternatieven waarbij de kosten en praktische voor en nadelen in beeld worden gebracht zorgt voor veel reacties op de lokale facebookgroepen. Waar de VVD wil kijken naar alternatieven heeft de inwoner grotendeels maar 1 alternatief, en dat zijn helemaal geen verkiezingsborden in de gemeente Zuidplas.

Deze conclusie kan wel worden getrokken nadat er zondagavond 5 mei een poll werd geplaatst waarin werd gevraagd naar de Nieuwerkerkse mening over verkiezingsborden.

In een motie roept de lokale afdeling van de Vrijheid van Democratie op om modernere mogelijkheden te onderzoeken. De VVD is van mening dat het huidige posterplakken niet meer van deze tijd is en er inmiddels diverse goede alternatieven bestaan zoals zogenaamde digitale “Trotterborden” waarop leuzen en logo’s van politieke partijen worden weergegeven. Dit soort borden worden al in meerdere gemeenten zoals Rotterdam gebruikt. In een motie vraagt de VVD aanstaande dinsdag 7 mei tijdens de raadsvergadering om de kosten van het huidige posterbeleid, het onderhoud, de schoonmaak, het opzetten en afbreken en opslaan in kaart te brengen en alternatieven te verkennen.

Maar liefst 252 mensen hadden maandagmiddag 12:00 uur al de poll ingevuld met de vraag waar hun voorkeur naar uit gaat. Voor de  gemiddelde Nieuwerkerker zijn verkiezingsborden overbodig blijkt uit de reacties op de facebookgroep “Je Bent Nieuwerkerker als” waar ook VVD raadslid Sep Pouwels reageert onder de comments van deze poll: “Onderhoud, wegwerken, vandalisme en verommeling kost ons als gemeente meer geld”.

207 stemmers van de 252 zouden het liefst helemaal geen verkiezingsborden meer in het straatbeeld willen zien. Dat is ruim 82 % van de stemmers in de poll. De optie voor moderne  borden wordt het minst gekozen, 11 personen. 34 stemmers houden het het liefst bij de huidige vorm van verkiezingsborden.

Een groot deel ziet het liefst de borden uit het straatbeeld verdwijnen

Het is al een lange politiek traditie dat verkiezingsborden worden gebruikt in verkiezingstijd om zo de kiezer te bereiken, ondanks alle hedendaagse communicatiemogelijkheden op internet. De stem van die kiezer wijst in ieder geval ook op verandering.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.