Wie verdient de cultuurprijs gemeente Zuidplas 2019?

Kent u een persoon, een vereniging, stichting of instantie, die u wilt nomineren voor de Cultuurprijs gemeente Zuidplas 2019? Of denkt u zelf voor nominatie in aanmerking te komen? Meld dit dan vóór 1 september 2019 via info@scnz.nl. Vergeet vooral uw motivatie niet! De bekendmaking van de winnaar en de feestelijke prijsuitreiking vinden plaats tijdens de Nationale Kunstweek 2019 (9 tot en met 17 november). Datum, tijdstip en locatie worden later bekend gemaakt.

De Cultuurprijs is een initiatief van de Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas (SCNZ) en wordt jaarlijks in samenwerking met de gemeente Zuidplas uitgereikt. De gemeente Zuidplas eert met deze prijs een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan cultuur in de gemeente Zuidplas. De winnaar krijgt een mooi aandenken en mag 850 euro toekennen aan een cultureel doel naar keuze binnen de gemeente.

Alle ‘spelregels’ op een rij:

  • Iedere inwoner van de gemeente Zuidplas mag personen (ook zichzelf) of instanties aanmelden die minimaal twee jaar in de gemeente Zuidplas zijn gevestigd en actief zijn bij uitingen van beeldende kunst, architectuur, fotografie, cinematografie, multimedia, muziek, dans, poëzie, theater, proza, erfgoed of een combinatie hiervan.
  • De uitingen moeten vernieuwend zijn en de kunstbeleving stimuleren.
  • De uitingen moeten een uitstraling en promotionele waarde hebben.
  • Verworven erkenningen en onderscheidingen tellen mee bij de beoordeling.
  • Aanmelden van de kandidaten vóór 1 september 2019 via het secretariaat van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas info@scnz.nl.
  • De argumentatie voor de nominatie dient goed te zijn onderbouwd.
  • De jury nomineert maximaal drie kandidaten en draagt de winnaar voor aan het college van burgemeester en wethouders.
  • Het college neemt in principe het advies van de jury over.

Meer informatie? Meer informatie is te vinden op de website van Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas, www.scnz.nl 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.