4 Mei herdenking bij vernieuwde herdenkingsplek Nieuwerkerk druk bezocht

JEnkele honderden Nieuwerkerksers van alle generaties hebben bij de Herdenkingsnaald aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel zaterdagavond 4 mei stil gestaan bij alle burgers en militairen die in het Koningkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld in oorlogssituaties en bij vredesmissies zij omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

De plechtigheid begon met een stille tocht vanaf de Saffier en vertrok naar de vernieuwde herdenkingsplek aan de Kerklaan. De stoet met waarnemend Burgemeester Servaas en medewerkers van de gemeente Zuidplas kwam even tegen 20:00 uur aan. waar met een trompetsignaal “stilte” werd geblazen en 2 minuten stilte in acht werd genomen.

Na de 2 minuten stilte volgde het Wilhelmus, een toespraak van Burgemeester Stoop en een voordrachtsgedicht door Jasmine Alteren namens Welzijn Zuidplas en de kransleggingen. Met een defile langs de monumenten werd de plechtigheid afgesloten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.