Nederlands kampioen CKV Nieuwerkerk D1 gehuldigd door wethouder Jan Verbeek

Nederlands kampioen CKV Nieuwerkerk D1 is woensdagavond 10 april gehuldigd op het tijdelijke gemeentehuis van de gemeente Zuidplas.

Wethouder sport Jan Verbeek sprak de ploeg, de trainers en vele familieleden toe in De Saffier. Een mooi moment voor de spelers in een toch al onvergetelijke en prachtige sportweek.

In het rijtje mooie NK-tradities van CKV Nieuwerkerk is dit er ook zo een. Als deelname aan een NK eindigt met een landskampioenschap dan is de gemeente Zuidplas een van de eerste die de jeugdige kampioenen in het zonnetje zet met een huldiging. De afgelopen huldigingen vonden plaats in de raadszaal van het oude gemeentehuis. Momenteel wordt gebouwd aan een nieuw gemeentehuis, dat is bijna klaar. “Eigenlijk zijn jullie net te vroeg kampioen geworden”, waren een van de eerste woorden van wethouder sport Jan Verbeek. Samen met de ploeg maakte hij vervolgens de afspraak dat het NK op het veld dan ook maar behaald moet worden. Een eventuele huldiging vindt dan plaats in de nieuwe raadszaal.

Toch was het nog steeds een mooi moment. Een geïmproviseerde zaal vol met trotse ouders, trotse broers en zussen en ook veel trotse opa’s en oma’s. De hoofdrolspelers namen plaats voorin aan een tafel waar zij werden toegesproken door de wethouder.

Wethouder Verbeek dook even de CKV-historie in en wist te noemen dat dit het vierde landskampioenschap was in de Hoofdklasse van CKV Nieuwerkerk. Hij feliciteerde het bestuur van CKV met dit succes en ook vroeg hij de D1-spelers naar hun ervaringen en ook naar hun gevoel voor of na een wedstrijd. Zo gaf het merendeel van de spelers toe dat zij er niet meer in geloofden na de 4-5 nederlaag tegen KZ. Toen de beslissende poulewedstrijd tegen De Meeuwen was gewonnen, was dit gevoel weer omgeslagen. Want iedereen had blijkbaar het volste vertrouwen in een goede afloop van de
finale.

Namens de gemeente overhandigde de wethouder alle spelers een sportieve kleinigheid en de drie coaches kregen een mooie bos bloemen. Snel nog even op de foto en daarna aan de frisdrank en de chips.

Maar niet voordat CKV-voorzitter Alfred Huijser een kort dankwoord uitsprak richting de wethouder en de gemeente. Zo snel na het kampioenschap een officiële huldiging door de gemeente was het volgende mooie moment in een onvergetelijke CKV-week.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.