Nieuw duurzaam gemeentehuis Zuidplas opgeleverd

Liefst drie weken voor de planning is het nieuwe zeer duurzame gemeentehuis van Zuidplas door Heembouw opgeleverd. “Het zat allemaal mee: de bouw, de logistiek, het weer”, aldus een trotse wethouder Daan de Haas met de sleutel van het nieuwe door Kraaijvanger Architects ontworpen onderkomen van de gemeentelijke organisatie in zijn hand. “Dankzij de geweldige organisatie en communicatie vanuit Heembouw en gemeente richting de omgeving, heeft de gemeente tijdens het bouwproces vrij wel geen wanklank gehoord.”


Architectuur voldoet helemaal aan de verwachtingen
Wethouder Daan de Haas lichtte in zijn toespraak het verloop van het bouwproces nog eens toe en had voor iedere betrokkene een persoonlijk dankwoord. Kraaijvanger Architects uit Rotterdam heeft volgens De Haas
een prachtig, eigentijds, zeer duurzaam ontwerp gemaakt, dat qua vorm, kleur, materiaal en uitstraling onderscheidend is op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. “Het voldoet helemaal aan onze verwachtingen en dat we nu een van de duurzaamste gemeentehuizen van Nederland hebben, daar ben ik ook echt trots op. In volle tevredenheid kan ik het gebouw nu gaan vrijgeven aan het gemeentebestuur, de ambtelijke organisatie en natuurlijk de inwoners en ondernemers van Zuidplas.”


Vlaggenwisseling
Tijdens de officiële oplevering op 8 april, waar vertegenwoordigers van de winkeliersvereniging, omwonenden, raadsleden, media en de projectgroep gemeentelijke huisvesting bij aanwezig waren, werd symbolisch de vlag van Heembouw gestreken en die van Zuidplas gehesen.


Ingebruikname gemeentehuis
Het werk van Heembouw zit er nu op. Na de oplevering breekt nu de tijd aan van de inrichting. De laatste paar weken tot aan de ingebruikname door de ambtelijke organisatie begin juni worden gebruikt om het gebouw te voorzien van alle benodigde apparatuur, de kantoorinrichting en voor de inpandige afwerking. De gemeenteraad gaat na het zomerreces voor het eerst vergaderen in het nieuwe gemeentehuis.


Open voor publiek op 8 juni van 13-17 uur
Het publiek kan op zaterdag 8 juni kennismaken met hun nieuwe gemeentehuis. Tussen 13-17 uur is het gemeentehuis open. De opening valt samen met het Food Truck Festival op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel ( daarover later meer).

Meer informatie over het openingsprogramma volgt via de gemeentelijke informatiekanalen en uiteraard op onze facebookkanalen en site en : www.jebentnieuwerkerker.nl

( foto’s: met dank aan Emilie Wendelaar)

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.