VV Nieuwerkerk doorbreekt tegen Ammerstolse SV magische grens van 100 doelpunten

Je hebt wel eens van die dagen dat voetbal er niet uitziet, dat het pijn doet aan je ogen om te moeten kijken. Zo’n wedstrijd was Ammerstol – Nieuwerkerk.

Het was vanaf minuut een een slechte wedstrijd, vooral van de kant van Nieuwerkerk. van eentitelkandidaat zou je meer mogen verwachten. Ja, het veld werkte niet mee, de tegenstander was niet aansprekend genoeg. Maar Nieuwerkerk miste creativiteit, mede omdat Remco Langerveld licht geblesseerd was en werd gespaard. Aan werklust heeft het zeker niet ontbroken, die was zeker aan beide kanten aanwezig. Nieuwerkerk speelde slordig, soms gehaast, zonder overleg. De laatste pass kwam bijna nooit aan. Toch was Nieuwerkerk de hele wedstrijd bovenliggende ploeg en dat zegt ook iets over de kracht van de tegenstander. Of zoals een speler van Ammerstol na de wedstrijd zei: “er was voor ons geen enkele eer te behalen, het was niet te doen.”

Dan de wedstrijd: al in de 5e minuut was er een kans voor Nieuwerkerk, Wesley van de Dries schoot op de paal. In de 9e minuut onderschept Daniël da Cruz een slechte uittrap van de doelman van Ammerstol, maar zijn slappe inzet wordt door diezelfde doelman gekeerd. Een minuut later gaf Daniël voor van links en zijn voorzet werd door Stefan van der Vlegel bij de tweede paal op juiste waarde geschat en binnengekopt: 0-1.

Nieuwerkerk is ondanks het matige spel de bovenliggende partij, Ammerstol komt er in de eerste helft totaal niet aan te pas. Toch duurt het tot de 30e minuut voor er weer wat te juichen valt: Edhino Piqué schiet een vrije trap van 18 meter onberispelijk langs de Ammertolse muur achter de Ammerstolse goalie: 0-2. Nieuwerkerk gaat op zoek naar meer, krijgt ook kansen maar die worden eigenlijk gewoon verprutst.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Nieuwerkerk krijgt kans op kans, maar weet het doel niet te vinden. Simpel balverlies van Nieuwerkerk op het middenveld in de 56e minuut leidt een counter van Ammerstol in, die tot ieders verbazing ook nog een doelpunt oplevert: 1-2. Vier minuten later antwoordt Nieuwerkerk: Daniël da Cruz schiet de 1-3 binnen na een simpel pasje van Stefan van der Vlegel. Wesley van de Dries wordt gewisseld voor Rick Kramer. Nieuwerkerk ging daarna toch beter voetballen.

In de 65e minuut wordt het 1-4 als Stefan van der Vlegel een voorzet van Rick Kramer achter de doelman schiet. In de 70e minuut komt Bilal Ouahabi binnen de lijnen voor Daniël da Cruz. Twee minuten later brengt Wayne van den Burg de 1-5 na een scrimmage op het scorebord, tevens het 100ste competitiedoelpunt. Vijf minuten later bepaalt Stefan van der Vlegel met zijn derde van de middag de eindstand 1-6, hij rondt een goede aanval van Nieuwerkerk doeltreffend af.

In de 80e minuut wordt Stefan van der Vlegel nog vervangen door Leon Hulshof, aan de eindstand verandert dat niets meer. Het was een slechte wedstrijd, maar daar heeft later niemand het meer over. De drie punten gaan mee naar Nieuwerkerk, voor de 12e keer op rij de volle winst.

Dinsdag wacht de volgende tegenstander, Bolnes

Nieuwerkerk: S. Hoffmann – N. Weers – M. Treffers – J. Bos – K. Kamerbeek – E. Pique – D. da Cruz (70 B. Ouahabi) – B. Slob (82 R. Kramer).- W. van de Dries (60 R. Kramer) – W. van den Burg – S. van der Vlegel (80 L. Hulshof).

Foto: Corinne Verkuil, verslag: Renee Govers

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.