IJsbaan Hitland, komt het goed?

De ijsbaan in het recreatiegebied Hitland is iedere winter weer mikpunt van discussie en ergernis. Al jaren komen tijdens een vorstperiode schaatsliefhebbers voor soms onverwachte zaken te staan. van een slecht maai onderhoud waardoor het gras hoog boven de ijsvloer stak, tot geen water op de baan door flinke lekkages aan de kades.

Bijna alle mogelijke ongemakken hebben de revue de afgelopen jaren gepasseerd. Zo was ook eerder de pomp verstopt en bleef deze vervolgens te lang aan en tijdens de laatste vorstperiode, begin maart 2018 kondigde Park Hitland op social media aan dat de verlichting zou werken op de laatste vorstdag zodat men nog een laatste winteravondje kon genieten. Diverse schaatsliefhebbers kwamen toen ter vergeefs, het bleef aardedonker waardoor schaatsen onmogelijk was. Zelfs in de raadsvergadering werden er door de SP vragen gesteld omtrent de ijsbaan.


Wij monitoren wekelijks of er vorst op komst is en of we de ijsbaan vol moeten laten lopen met water

Recreatieschap Park Hitland laat weten dat alles rondom de ijsbaan gereed is voor een eventuele vorstperiode. Park Hitland reageert hierbij opvragen die JBN stelde over de eerdere problemen die de ijsbaan al jaren tergt.
“Wij monitoren wekelijks of er vorst op komst is en of we de ijsbaan vol moeten laten lopen met water. Zodra de pomp aangezet is, zullen wij extern hierover communiceren” De reden waarom het terrein nog niet onder water is gezet is dat er nog geen vorstperiode in de verwachtingen zit.

Park Hitland geeft desgevraagd aan afspraken te hebben gemaakt met Schaatsclub Hitland betreft het onder water zetten van de baan, het tijdig uitzetten van de pomp en dergelijke. Het wachten is dus op een eventuele lange serieuze vorstperiode, pas dan zal blijken of Park Hitland de eerdere problemen de baas is en de schaatsers tevreden zijn.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.