Kats 3e ereburger Zuidplas

Na oud burgemeester Andre Bonthuis en dhr Molenaar ( overleden op 11 april 2017) werd vrijdagmiddag 4 januari Gert-Jan Kats benoemd tot ereburger van de gemeente Zuidplas. Tijdens de laatste bijzondere raadsvergadering die geheel in het teken stond van het vertrek van Kats naar Veenendaal kreeg de scheidend burgervader deze bijzondere benoeming toegekend. Na 8 jaar gaat Kats vanaf komende week als burgemeester aan de slag in de gemeente Veenendaal.

Tijdens de vergadering die werd gehouden in Zevenhuizen werd de ambstsketen overgedragen aan de eerste loco burgemeester Jan Verbeek. Tijdens de bijeenkomst waren er diverse sprekers zoals Mw Spies,voorzitter van de veiligheidsraad. Spies benoemde dat het verdwijnen van het politiebureau in Nieuwerkerk aan den IJssel voor Kats een doorn in het oog was.

kijk met trots terug op de burgemeester

Ook waren bijna alle oud kinderburgemeesters aanwezig. Huidig kinderburgemeester Marlou Opschoor sprak de woorden: “u bent een kei van een burgemeester”. Een van de hoogtepunten vond Marlou het binnenhalen van de sinterklazen in de Zuidplasdorpen.Tussen de ontvangsten door mocht Marlou bij de burgemeester thuis wii spellen spelen

Dominee Methorst sprak de burgervader, die vergezeld was van zijn vrouw en verdere familie, toe als vriend van de familie en namens de kerken, “het was goed met elkaar”. Kats ontving 2 boekensteunen, 2 ankers als symbool van hoop en vertrouwen

Vanavond zal er tijdens de nieuwjaarsreceptie die ook gehouden zal worden in dorpshuis Swanla in Zevenhuizen onder het genot van muziek, een hapje en een drankje een verder afscheid zijn waarbij iedere inwoner is uitgenodigd. Rond 19:30 zal daar Kats een toespraak houden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.