Schade jaarwisseling 2018-2019 gemeente Zuidplas

De gemeente Zuidplas heeft ruim op tijd maatregelen getroffen voor de jaarwisseling om schade door vuurwerk in de openbare ruimte te beperken. Die aanpak werpt zijn vruchten af. Er is deze jaarwisseling weer een minder hoge schadepost door vuurwerk en vandalisme aan gemeentelijke eigendommen dan vorig jaar. De totale schade wordt geschat op € 5.000,-.

Prullenbakken
De schade die werd aangericht beperkte zich deze jaarwisseling voornamelijk tot prullenbakken.
Er is een duidelijk dalende trend waarneembaar als het gaat om vernieling in de openbare ruimte. Voorgaande jaren was de schade € 12.000,- (2017), € 18.000 (2016), € 30,000 (2015) en € 40.000,- ( 2014).
Deze daling is onder andere te danken aan preventieve maatregelen en het intensieve toezicht op vuurwerkoverlast door boa-bikers en politie. Ook de inzet van onze inwoners draagt bij aan het voorkomen van onnodige vernielingen. Burgemeester Kats: “Gelukkig is de schade door vandalisme tijdens Oud&Nieuw weer verminderd al blijft het onnodig om prullenbakken te vernielen. Wat ik nog veel spijtiger vind om te constateren is dat hulpverleners het moesten ontgelden tijdens de jaarwisseling in Moerkapelle en zelfs de ME moest worden ingezet”.

Oproep
De gemeente doet een dringende oproep aan alle inwoners om informatie over plegers van vernielingen en het belagen van hulpverleners met vuurwerk door te geven aan de politie. Dit kan via 0900-8844, maar ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Eerder in het nieuws

2 Thoughts to “Schade jaarwisseling 2018-2019 gemeente Zuidplas”

  1. T.J.H. Plate

    Als de daders bekend zijn of worden onmiddellijk fors straffen en laten terugbetalen.

  2. T.J.H. Plate

    Iedere schade Euro is er 1 teveel. Als de dader of daders bekend worden onmiddellijk fors straffen: schade terugbetalen binnen 1 jaar en 1 jaar op vrijdag na de markt het plein aanvegen en vuilnisbakken legen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.