Openstelling bouwplaats Raadhuisplein

De bouwers moesten nogal wat extra werk verzet hebben om de bouwplaats zo schoon op te leveren voor de rondleiding. De collega’s van Omroep Zuidplas namen een kijkje.

Een geweldig idee om inwoners een blik te gunnen in het raamwerk van het nieuwe Raadhuis. Bij de uitnodiging zat een tip om de smartphone mee te nemen. Spannend!!

Ook de leden van de kinderraad liepen samen met de pers mee in de eerste officiële ronde. Daarvoor konden ook ambtenaren al een blik op hun nieuwe werkplaats richten.

Onderweg werd verteld wat er op de diverse nu nog grote open ruimten zou komen. Op zich is het gebouw niet groter in oppervlakte dan het oude stadhuis, maar door een efficiënter gebruik van de ruimte wint men veel. Centraal in het gebouw komen 3 grote bomen die tot het dak gaan reiken. Het soort bomen dat je heden ten dage onder meer wel in ziekenhuizen ziet staan. Daarmee zal een open tuin gevoel gecreëerd gaan worden. Er wordt ook gedacht om de wethouders geen eigen kamer te geven maar een flexwerkplek. In de Saffier loopt er nu een proef om dit uit te testen en daar leert men van. De kamers komen er overigens wel, maar als de wethouders er niet zijn kunnen ze door anderen gebruikt worden.

Hoe dat er uit gaat zien? Wel dat was het geheimpje van die telefoon. Er is een visuele korte toer gemaakt die uitgereikt werden waarmee je met je telefoon een visuele toer kon maken.

Hebben jullie nog vragen. Nu die hadden de leden van de Kinderraad. Wat kost het? Want ze wilde toch wel weten hoe onze belastingcentjes werden besteed. De bouw kost 10,1 miljoen, maar wat we nu betalen kost in het nieuwe gebouw 100.000 euro per jaar minder dan wat we nu betalen aan elektra en huur Saffier. Door de zonnepanelen op het dak zal de elektrakosten bijna nul worden.

De ronding van het gebouw is anders gepositioneerd. Hierdoor ontstaat aan de zijkant nog enige ruimte voor het geval dat.

Er was belangstelling en waardering van de inwoners. Onder de bezoekers waren ook de 3 architecten die een kijkje kwamen nemen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.