Herdenking bij Indiëmonument Nieuwerkerk aan den IJssel op 14 augustus

Op dinsdag 14 augustus 2018 vindt de jaarlijkse Indiëherdenking van Zuidplas plaats bij het Indiëmonument aan de Kerklaan, ter hoogte van nummer 42. We gedenken dan de militairen en burgers, die in de periode 1941-1951 zijn omgekomen in voormalig Nederlands-Indië.

De herdenking begint om 20.00 uur.
Vanwege de nieuwbouw van het gemeentehuis vertrekt de herdenkingsstoet vanaf locatie De Saffier aan de Kleinpolderlaan 4. Een ieder die aan de herdenking wil deelnemen, kan vanaf De Saffier meelopen naar het Indiëmonument. Het vertrek staat gepland rond 19.50 uur. Een deputatie van oud- militairen en de Indische naoorlogse generaties verlenen ook dit jaar hun medewerking. Namens het gemeentebestuur verzorgt burgemeester Gert-Jan Kats de jaarlijkse toespraak en kranslegging.
De Indiëherdenking van Zuidplas vindt traditioneel een dag vóór de landelijke Indiëherdenking plaats. Ieder jaar is 15 augustus de officiële dag waarop de ingrijpende gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog en de jaren erna worden herdacht, in gezelschap van personen met een gedeelde Indische achtergrond. De landelijke herdenking vindt plaats bij het Indisch Monument aan de Teldersweg in Den Haag.
Op dinsdag 14 augustus hijst de gemeente de Nederlandse vlag van 18.00 uur tot zonsondergang. De vlag hangt dan halfstok op alle aangewezen vlaglocaties in Zuidplas. Op woensdag 15 augustus vlagt Zuidplas volgens landelijk protocol voor het formele einde van de Tweede Wereldoorlog. Die dag hijst de gemeente de nationale driekleur in top, van zonsopgang tot zonsondergang.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.