Opening wandelknooppuntennet van Zuidplas

Tijdens de vorige raadsperiode heeft voormalig werhouder Rik van Woudenberg het Platform Mooi Zuidplas gevraagd om een wandelknooppuntennet op te zetten. De wethouder wilde graag Zuidplas verbinden met de bestaande wandelknooppunten van Bentwoud, Wiericke, Reeuwijk, Krimpenerwaard en Delfland.

Enige jaren geleden heeft het Platform met meerdere partijen mogen meewerken aan de totstandkoming van de recreatiekaart van Zuidplas. Op de kaart stonden een drietal door de fietsbond uitgezette fietstochten, de historische verenigingen heeft meerdere rijksmonumenten ingetekend en door vrijwilligers van het Platform Mooi Zuidplas zijn meerdere wandelingen in Zuidplas uitgezet. Een wandelknooppuntennet is een voortzetting van deze samenwerking. In de afgelopen jaren is hard gewerkt door onze vrijwilligers van de wandelwerkgroep van het platform, met name Peter Elderson heeft het voortouw genomen in samenwerking met Te Voet Zuid-Holland, Staatsbosbeheer en aannemer Folkersma.

Het wandelknooppuntennet wordt op zaterdag 7 juli om 10 uur officieel door de wethouder geopend. Dat zal gebeuren op de Oudheidskamer aan de ‘s Gravenweg 6a, Nieuwerkerk a/d IJssel. Nadat er enige woorden gesproken zijn, zal er een feestelijk kopje koffie of drankje geschonken worden. Daarna kunt u met leden van de wandelwerkgroep een 12 km lange wandeling langs knooppunten lopen of een rondleiding krijgen door de oudheidskamer.

Wilt u de opening bijwonen, de oudheidskamer bekijken of met de wandeling meedoen (lunchpakket meenemen), geeft U zich dan voor 4 juli op bij cp.trimp@casema.nl

Locatie: De Oudheidskamer, ’s Gravenweg 6a, 2911 CG, Nieuwerkerk a/d IJssel

(Openbaar vervoer: het dichtstbijzijnd Metrostation is Prinsenlaan, Rotterdam. Vanuit de metro: oostelijk richting knooppunt 53, 76, richting 37, ruim 1 kilometer lopen.)

Programma:

10.00 u: inloop met koffie en thee

10.15 u: opening en toespraak

10.30 u: een hapje en een drankje

11.00 u: wandeling langs enkele knooppunten door het nieuwe wandelnetwerk. Eventueel een rondleiding door de Oudheidskamer.

De wandelaars vertrekken om 11 uur en zijn om half 3 terug (12 km met een lunchpauze). U wordt verzocht uw eigen lunchpakket mee te nemen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.