Akkoord in het streekvervoer, staking van de baan

De staking in het streekvervoer is vooralsnog van de baan. De vakbonden en werkgevers hebben afspraken gemaakt over een nieuwe CAO..

Vorige week legden buschauffeurs drie dagen lang het werk neer. Daardoor reed ook het busvervoer in onze regio niet. Maandag zou er opnieuw buiten de spits worden gestaakt. Maar dat gaat nu niet meer door vanwege het akkoord dat er nu ligt.

Er is afgesproken dat de chauffeurs er gemiddeld 3 procent per jaar op vooruit gaan en 650 euro eenmalig. Daarnaast krijgen de buschauffeurs extra pauzes en vermindering fan de werkdruk. Dat waren de grootste struikelblokken in de onderhandelingen.

Het resultaat van de onderhandelingen moet nog wel worden voorgelegd aan de leden van de vakbonden.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.