Jongeren vernielen ramen NS station, schade is groot

De politie heeft in de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli enkele jongeren aan gehouden op verdenking van vernielingen aan het NS station in Nieuwerkerk ad IJssel.

Rond 04:45 uur vernielden 10 tot 15 jongeren ramen van het NS station.Toen de 1e auto van de Politie Waddinxveen – Zuidplas ter plaatse kwam spatte de groep uiteen en vluchtte te voet de wijk Esse in. Hierna werd er ondersteuning gevraagd aan omliggende politieteams, waaronder team Rotterdam Oost,die snel ter plaatse waren.
In de wijk Esse achtervolgden de Rotterdamse agenten rennend diverse jongeren en wisten er daarvan twee aan te houden. De verdachten werden overgedragen aan de collega’s van de eenheid Den Haag. De rest van de groep wist ondanks diverse toegesnelde eenheden te ontkomen. Bij het 1e ochtendlicht was de schade aan het glas van het station goed zichtbaar geworden.

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.