Brand Johannahoeve, brandstichting niet uitgesloten

De politie sluit niet uit dat brandstichting de oorzaak is van de kapitale brand woensdagmiddag 20 juni aan de s’ Gravenweg in Capelle aan den IJssel. De brand legde het voormalig restaurant Johannahoeve in as.

De politie heeft forensisch experts ingezet om onderzoek naar de brand te doen en zijn ter plaatse om onderzoek te verrichten  op de plaats waar de nostalgische boerderij stond. Na het instorten van het rieten dak liet de brandweer het gebouw gecontroleerd uitbranden. met het aanbreken van de nieuwe dag na de fatale brand werden de contouren van deze ramp pas echt duidelijk, vele voorbijgangers en geïnteresseerden namen een kijkje. De brand ontstond woensdagmiddag 20 juni, het pand stond al enige maanden leeg nadat in januari de eigenaar failliet werd verklaard. Enkele buurtbewoners noemen het opmerkelijk dat deze leegstaande boerderij vlam heeft gevat en zetten vraagtekens bij de oorzaak. De politie laat intussen weten op zoek te zijn naar tips of meer informatie.

 

Van wat is over gebleven van de Johannahoeve

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.