Flinke brand voormalig restaurant de Johannahoeve

Woensdagmiddag 20 juni is er een flinke brand ontstaan in voormalig restaurant Johannehoeve aan de S Gravenweg in Capelle aan Den IJssel.
Bij deze brand kwam veel rook vrij wat tot ver in de omtrek te zien was.

De brandweer was met meerdere wagens uitgerukt, ook een ladderwagen werd ingezet om het in brandstaande dak te blussen.
Het inmiddels ingestortte dak van riet veroorzaakte veel rook. Niet alleen op de S’ G ravenweg maar ook in omliggende straten had het verkeer hinder van de rook.
Ook in Nieuwerkerk was de rook zichtbaar en te ruiken. Door de omvang van de brand werd het sein GRIP 1 afgegeven door de brandweer. Ambulances stonden klaar voor eventuele calamiteiten, naast de Johannahoeve is er een revalidatiecentrum van stichting Laurens gevestigd, deze werd aan het einde van de middag ontruimd. De 23 cliënten werden ondergebracht in een nabijgelegen sporthal. Burgermeester Oskam van Capelle aan den IJssel bezocht de locatie van de brand om zich persoonlijk op de hoogte te stellen van de situatie rondom de brand.

Team Brandweer Haaglanden was aanwezig om ondersteuning en expertise te bieden aangezien de brand, mede door het rieten dak , moeilijk te blussen was. Rond 20:45 uur werd het sein brandmeester gegeven. Wel is de brandweer nog enige uren in de weer met het nablussen.  De voormalige boerederij kan als verloren worden beschouwd.

De brand trok veel bekijks en daardoor stonden er mensen in de rook. Politie zette  een groot gedeelte van de omgeving af.

Restaurant Johannahoeve, net over de grens met Nieuwerkerk aan den IJssel aan de ‘S-Gravenweg in Capelle sloot in januari dit jaar zijn deuren nadat het is failliet was verklaard. Financieel was het openhouden van het restaurant niet meer op te brengen. De van oorsprong woonboerderij diende al ruim 40 jaar als restaurant en stond goed bekend in de omgeving, mede door de mooie locatie. Naast het restaurant was de locatie ook te huur voor bruiloften, feesten en partijen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.