Noodweer nadert: avond4daagse afgelast, Nieuwerkerkse Kermis op scherp

De tweede wandelavond van de Nieuwerkerkse avondvierdaagse gaat dinsdag 29 mei niet door. Het verwachtte noodweer is de spelbreker.

Na een aantal dagen warm weer worden er eind van de middag/ begin van de avond zware regen en mogelijk hagel en onweersbuien verwacht. Het KNMI heeft code oranje afgegeven. Naast Nieuwerkerk aan den IJssel worden er deze avond meerdere vierdaagse evenementen afgelast in het land.
De organisatie van de Nieuwerkerkse vierdaagse laat weten:
” Omdat de weersvoorspellingen voor vanavond niet goed zijn hebben wij besloten de avond4daagse NIET door te laten gaan. Morgen (woensdag) blijft een vrije avond!
Iedereen ontvangt gewoon op vrijdag de welverdiende medaille”.
De organisatie laat weten te hopen dat ieder begrip kan opbrengen voor deze beslissing. Aan de reacties op social media is te lezen dat velen deze beslissing begrijpen.
Weerman Leen de Koning laat weten dat code oranje een belangrijke waarschuwing is die je niet zomaar in de wind kan slaan.
De route tweede wandelavond gaat traditiegetrouw deels door het recreatiegebied Park Hitland en langs  het golfterrein. Elk risico moet worden vermeden, zeer zeker op open stukken.

Medewerkers van de Kermis op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel houden ook de berichtgeving goed in de gaten. Bij naderend noodweer wordt eventueel de Kermis tijdelijk stilgelegd.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.