Basis nieuw gemeentehuis Zuidplas is gelegd

Onder belangstelling van genodigden en pers vond woensdagmiddag 30 mei de officiële plechtigheid plaats ter gelegenheid van het slaan van de “feestelijke paal” voor het nieuw te bouwen gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De hei werkzaamheden waren afgelopen week al begonnen, het officiële moment van de “feestpaal” vond woensdagmiddag plaats. Samen met kinderburgermeester Quincy Kalmeijer en wethouder Daan de Haas verzorgde burgermeester Gert-Jan Kats voor een officieel moment.
In totaal komen er zo’n 103 nieuwe palen in de grond. De palen waarop het oude gemeentehuis ruste blijven ook in de grond. In augustus zal het hoogste punt bereikt worden, daarna volgt er voor de inwoners nog een opendag. Mei 2019 moet het meestbesproken gemeentehuis van de regio worden opgeleverd.

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.