Geslaagde startbijeenkomst Hartveilig Zuidplas

De gemeente Zuidplas en Rotary Zuidplas organiseerde maandagavond 16 april een startbijeenkomst voor inwoners uit de gemeente Zuidplas met als doel meer burgerhulpverleners te krijgen voor een hartveilig Zuidplas.

In het Thorbecke College werd de bijeenkomst georganiseerd in aanwezigheid van EHBO, ambulance dienst, medewerkers van de gemeente en Rotary Zuidplas.
Samen met Rotary Zuidplas wil de gemeente de acute burgerhulpverlening verbeteren door inwoners op te leiden om goed te kunnen handelen bij een hartstilstand. Dit doen zij samen met Hartveilig Wonen, een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren / defibrileren of bereid zijn dit te leren. De gemeente Zuidplas zorgt dat er dit jaar voor dat er voor alle AED’ s buitenkasten komen. Rotary Zuidplas organiseerde afgelopen december de Santarun in Nieuwerkerk aan den IJssel. Tijdens dit evenement waarbij honderden deelnemers in kerstmannenpak door het dorp renden werd geld ingezameld voor de aanschaf van de AED’ s.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.