Hockeyclub NHC de IJssel maakt grote duurzame stap vooruit

Ook voor verenigingen is duurzaamheid een belangrijk aandachtspunt in de huidige tijd. Het grootste negatieve effect van de club is het energiegebruik van de veldverlichting. Vandaar dat de afgelsopen maanden gewerkt is aan een verbetering op dit vlak. Vanaf heden gaat hockeyclub de IJssel gebruik maken van nieuwe LED verlichting op haar sportvelden.

Deze verlichting is mede mogelijk gemaakt met behulp van de gemeente Zuidplas en steun van de lokale Rabobank. Zij zagen, net als het bestuur van hockeyclub de IJssel, hoe belangrijk het is om te investeren in milieuvriendelijke en energiezuinige alternatieven.

Dankzij de inspanningen van onder meer Bas Waldekker en Willem Schut van NHC de IJssel, Martin Korstanje en wethouder Woudenberg van gemeente Zuidplas en met financiële steun van Rabobank Gouwestreek is de oude veldverlichting vervangen door nieuwe LED veldverlichting. Het grootste voordeel van deze LED veldverlichting is minder milieubelastend door de afname van het energieverbruik van 45 tot 50%, maar daarnaast zijn er nog vele andere positieve effecten zoals minder lichtvervuiling waardoor er minder lichtoverlast is voor omwonenden en een groter gebruiksgemak voor de vereniging. Bovendien zijn de sportomstandigheden en de veiligheid voor de spelers sterk verbeterd door de hogere kwaliteit van het licht.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.