Saharazand zorgt voor drukke tijden wasstraten Nieuwerkerk

Ook de wasstraten in Nieuwerkerk aan den IJssel doen deze week goede zaken, oorzaak van de drukte is Saharazand.

Een grote wolk Saharazand zorgt deze week voor mooie zonsopkomsten en -ondergangen. Een prachtig gezicht, maar wanneer het regent en het zand naar beneden komt, zorgt het zand vooral voor vieze auto’s.

De regenbuien van maandagochtend waren vermengd met uit de Sahara afkomstig zand die er voor zorgde dat auto’s tuinmeubels en ramen werden voorzien van een vies laagje zand. Vele Nieuwerkerkerse automobilisten brachten in de middag een bezoek aan een wasstraat wat voor drukte zorgde op de waslocatie aan de Europalaan.

De Carwash aan de Europalaan wordt drukbezocht.

 

Toch heeft de auto vandaag wassen weinig zin; de rest van de week blijven de stofdeeltjes aanwezig in de lucht. Elke bui zal dus een dun laagje stof achterlaten.
Het Saharazand zorgt ‘s ochtend en ‘s avonds voor extra mooie luchten. Omdat de fijne stofdeeltjes het licht breken, kleurt de lucht bij de zonsopkomst en -ondergang geel, rood, roze en oranje.
Wil je je auto wassen? Wacht dan nog even. In het weekend neemt de kans op regen af en wordt het weer zonniger. Dat is het perfect moment om het laagje Saharazand van je auto te wassen.

De hele week moet men rekening houden met saharazand

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.