Groots verjaardagsfeest speeltuinvereniging IJsselkids Nieuwerkerk aan den IJssel

Een groot verjaardagsfeest moet het gaan worden, de tiende verjaardag van Speeltuinvereniging de IJsselkids in Nieuwerkerk aan den IJssel.

En om deze bijzondere verjaardag te vieren hebben de vrijwilligers van de speeltuin gelegen aan de Kleinpolderlaan een groots verjaardagsfeest in de planning die zal gaan plaatsvinden op zaterdag 21 april. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur zal er van alles te beleven zijn. Onder andere zal er een modeshow door Villa Dorrestein worden georganiseerd. Maar er zullen ook springkussens zijn, kinderen kunnen worden geschminkt, en is er een Rad van Fortuin waar vele mooie prijzen te winnen zijn. Men kan paardrijden en net als bij de vijf jarige verjaardag van de leukste speeltuin uit de regio komt ook weer de NUSO bus op bezoek. Dit betekent een immens luchtkussen, skelters en talloze oud Hollandse spelletjes. Voor 2,50 euro krijgen de kids op deze speciale dag een polsbandje die toegang geeft tot alle attracties en activiteiten in de speeltuin.

De Nusobus vol met grote en kleine spelen zal ook weer aanwezig zijn.

 

Via onze facebookpagina Je Bent Nieuwerkerk Als komende weken veel aandacht voor het komende feest in de speeltuin met op de dag zelf live verslagen van de evenementen. Ook zal Omroep Zuidplas in het programma `Zuidplas in het Weekend “op 21 april LIVE schakelen naar de speeltuin.

Het is dit jaar 10 jaar geleden dan Speeltuin de IJsselkids zijn deuren aan de Kleinpolderlaan opende en inmiddels hebben er duizenden kinderen en ouders vele uren doorgebracht. De speeltuin die volledig door vrijwilligers wordt gerunt is in de loop van de jaren uitgebreid, zo werd er een aantal jaren geleden een stuk extra grond betrokken bij de speeltuin en werd er onder andere een klimford gebouwd. Nu 10 jaar later is de speeltuin niet meer weg te denken in Nieuwerkerk, en ook van buiten de gemeentegrenzen komen wekelijks vele kinderen spelen.

De IJsselkids ontvangen van de gemeente geen subsidie en is dus totaal afhankelijk van donateurs en de inzet van de vele vrijwilligers die vele uren hieraan besteden.

´´Na veel wikken en wegen heeft de speeltuin moeten besluiten de entree prijzen voor dit jaar te moeten verhogen. Kinderen betalen 1 euro, begeleiding 0,50 cent. Een prijsstijging die helaas noodzakelijk is om de speeltuin goed draaiende te houden“

Aldus Hendrike de Goede van speeltuinvereniging De IJsselkids. De Speeltuin doet ook een oproep aan lokale bedrijven om de speeltuin te steunen. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@speeltuinijsselkids.nl of te bellen naar 06-41697404. Voor lokale bedrijven goed voor de naamsbekendheid, voor de kids veel speelplezier!

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.