“Blue Village” nieuwe duurzame hotspot in Zuidplas?

Het voormalige Rabobank kantoor in de wijk Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel staat al jaren leeg. Inmiddels is het gekocht door het Nieuwerkerkse bedrijf Stebru met het toekomstplan voor een woon- en zorgcentrum. Voordat dit gerealiseerd kan worden, blijft het gebouw staan en
kunnen ondernemers er diverse (kantoor)ruimtes huren via Van Leeuwen Makelaardij.

Duurzame hotspot voor ondernemers
Een aantal ondernemers uit het Duurzaamheidsplatform Zuidplas heeft al interesse getoond. Graag willen zij zoveel mogelijk andere duurzame ondernemers uit de regio aantrekken. Dit kan een mooie manier zijn om duurzaamheid meer zichtbaarheid en kansen te geven. Ook wordt het
makkelijker om elkaar te vinden en samenwerkingen aan te gaan. Als je letterlijk dichtbij elkaar werkt, kun je eenvoudig op elkaar af stappen om te sparren, ideeën uit te wisselen, elkaar te inspireren en van elkaars netwerk gebruik te maken. Zo ontstaat er wellicht een “Blue Village” in Zuidplas, geïnspireerd op Blue City dat in het oude Tropicana (voormalig tropisch zwembad) in Rotterdam is gevestigd. Wil je meer weten over welke ondernemers al interesse hebben, neem dan contact op met het Duurzaamheidsplatform Zuidplas via Lieke Vermeer-Terlouw, e-mail lieke@stixl.nl.

Bezichtiging werkplekken
Op donderdag 5 april van 16.30u tot 18.00u is het pand geopend. De makelaar is dan aanwezig en geïnteresseerden kunnen de verschillende ruimtes bezichtigen. De grootte van de ruimtes varieert van zo’n 9m2 tot ruim 300 m2, maar houdt er rekening mee dat verhuur mogelijk is vanaf
ongeveer 50 m2. De huurkosten bedragen €60 per vierkante meter per jaar en de servicekosten €17 per vierkante meter per jaar. Het merendeel van de ruimtes heeft veel daglicht, goede zonwering en goede verlichting binnen. Binnenkort staat het pand en meer informatie over de mogelijkheden op Funda. Mogelijkheden om een ruimte te delen met een andere huurder zijn bespreekbaar, wel op basis van 1 huurcontract.
Het adres is J.A. Beijerinkstraat 31, 2912 AA in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het is goed bereikbaar per trein (11 minuten lopen naar station Nieuwerkerk) en per bus (bushalte van bus 190
naar Rotterdam en Gouda op 2 minuten lopen).

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.