Verdachte overval MCD Nieuwerkerk opgepakt, man heeft mogelijk meer overvallen gepleegd

De politie heeft dinsdag 20 maart een een 24-jarige man uit Oostrum aangehouden  op verdenking van het plegen van een diefstal bij supermarkt MCD aan de Kerklaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. De man zou op woensdag 14 maart een greep uit de kassa gedaan hebben.

Woensdag 14 maart jl. stapte een man de winkel binnen en deed een greep in de kassa waarna hij wegrende richting de Mossenbuurt waar hij in een grijze Peugeot of Nissan (Nederlands kenteken) was  gestapt en wegreed. Deze auto stond geparkeerd bij de ingang van het Sterremos naast het filiaal van Sanitiem. De zoektocht werd ook enige tijd ondersteund door een helikopter van de politie. De politie kwam de verdachte op het spoor door onder meer camerabeelden. De politie verdenkt hem ook van nog vijf andere identieke diefstallen bij winkels. Deze werden de afgelopen twee weken gepleegd in Rotterdam (in de wijken Ommoord en Zevenkamp) bij de Albert Heijn en de Aldi, in Schiedam bij het Kruidvat en in Gouda en Zoeterwoude bij supermarkten van MCD. De verdachte is vrijdag 23 maart voorgeleid voor de rechter-commissaris en is gehouden voor veertien dagen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.