Defecte rookmelder woning Madeliefveld zorgt voor consternatie

Een rookmelder in een woning aan het Madeliefveld in Nieuwerkerk aan den IJssel heeft de hulpdiensten donderdagmiddag het nodige werk gekost.

Een oplettende buurtbewoner merkte op dat er een langdurig een alarm afging in een portiekwoning en ging polshoogte nemen. Het bleek dat de bewoner niet thuis was dus besloot de buurtbewoner aan te bellen bij buren in het portiek, maar ook daar was niemand thuis. Nadat Vestia, de verhuurder van de woning werd ingelicht is deze gekomen. Vestia heeft de woning van buitenaf gecheckt en is vervolgens onverrichte zaken vertrokken. Naderhand heeft een andere inwoner de brandweer gebeld die vervolgens besloot de deur van de woning te forceren in bijzijn van handhavers van de gemeente. Eenmaal in de woning bleek het te gaan om een defecte rookmelder.
Een slotenmaker zal nu moeten zorgen voor vervanging van het deurslot, medewerkers van verhuurder Vestia zullen nu wel actie moeten ondernemen, een nieuwe rookmelder zal moeten worden geplaatst.

Eerder in het nieuws

One Thought to “Defecte rookmelder woning Madeliefveld zorgt voor consternatie”

  1. Theo Plate

    Ja ik ken die rotdingen. Waarschijnlijk een verplicht dure “kwaliteitsmelder” via Vestia. Heb ik tot 3 keer achter elkaar binnen 2 maanden gehad in Duitsland in een huurflat.
    Die van Ikea zijn beter en goedkoper.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.