Naslagwerk grote brand Ringvaarthal 1994 online

In de vroege ochtend van 8 juli 1994 brandde de Ringvaarthal aan de Doortocht in Nieuwerkerk aan den IJssel compleet af. Een uitslaande brand in de vroege ochtend zorgde ervoor dat Nieuwerkerk aan den IJssel opeens zonder sporthal zat.

De grote brand kunnen nog veel Nieuwerkerkers zich goed heugen. Opmerkelijk waren er diezelfde morgen nog meerdere brandjes in het dorp. Bij het toenmalige eetcafe Cartoons aan de Kerklaan werd aan de achterzijde brand gesticht waardoor een gevel vlam vatte. Niet veel later vatte aan het Lelieveld een motorfiets in brand waardoor de voorgevel van een woning vlam vatte. Ook aan het Zwanendaal bij winkelcentrum Reigerhof werd er brand gesticht bij containers. Deze brandjes konden tijdig worden geblust.

Vele krantenartikelen zijn nu terug te lezen.

Het afbranden van de Ringvaart heeft grote indruk achter gelaten op vele dorpsgenoten.
(ex)Nieuwerkerker Jeroen Titulaer heeft van deze zwarte bladzijde uit de Nieuwerkerkse geschiedenis een verzameling van krantenartikelen en knipsels online gezet. Hierdoor is er een compleet beeld zichtbaar van de impact die de branden heeft achtergelaten en de gevolgen voor velen.
Het volledige digitale archief kunt u online via de volgende link vinden:

Fotoarchief brand Ringvaarthal 1994

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.