Gemeente Zuidplas aangesloten op Berichtenbox MijnOverheid

De gemeente Zuidplas is vanaf heden aangesloten op de Berichtenbox, de digitale brievenbus van MijnOverheid. Inwoners van Zuidplas kunnen post over gemeentebelastingen voortaan (ook) digitaal ontvangen. De afdeling belastingen maakt als eerste onderdeel van de gemeente gebruik van de Berichtenbox van MijnOverheid.

Wethouder Jan Hordijk: “Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de overheid biedt haar diensten steeds vaker digitaal aan. MijnOverheid geeft toegang tot uw berichten, uw persoonlijke gegevens en uw lopende zaken. Overzichtelijk, veilig en altijd beschikbaar. We gaan als Zuidplas voor maximaal digitaal, daarom kunt u als inwoner steeds meer gemeentelijke zaken online regelen en inzien”.

Aanslagen 2018
De gemeente stuurt dit jaar de belastingaanslag en het taxatieverslag WOZ ook via de Berichtenbox van MijnOverheid. Inwoners die al gebruik maken van de Berichtenbox kunnen inloggen met DigiD en Zuidplas aanvinken in de lijst met gemeenten. Inwoners die nog geen gebruik maken van de Berichtenbox kunnen zich registreren op mijn.overheid.nl.

Verdere ontwikkeling
Op dit moment is de gemeente nog bezig met de ontwikkeling en uitbreiding van de Berichtenbox.
In de toekomst wil de gemeente zoveel mogelijk post digitaal gaan verzenden. Ook houden inwoners de mogelijkheid om de post ook op papier te ontvangen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.