Nieuwerkerks verzet tegen sluiting Rotterdamse Brownies & downieS

Na 9 maanden stopt Brownies & downieS, het Rotterdamse eetcafe aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Het eetcafe werd gerund door mensen met een verstandelijke beperking of afstand hebben tot de arbeidsmarkt.

Redouan Malki plaatste op de Je Bent Nieuwerkerker Facebookpagina zijn ongenoegen hierover uit en roept Nieuwerkerkers op een bezoek te gaan brengen aan deze unieke Rotterdamse eetgelegenheid. Redouan zou graag iets willen doen om een sluiting tegen te houden en vraagt of Nieuwerkerkers suggesties hebben.
En suggesties werden er gegeven zoals een handtekeningactie. Ook een vestiging van Brownies & downieS zien veel Nieuwerkerkers wel zitten. Redouan kan in ieder geval rekenen op veel bijval van de vele leden van de facebookgroep en is in ieder geval van plan er alles aan te doen om een sluiting te voorkomen. zo zijn er al vele mailtjes verstuurd naar onder andere de burgermeester Aboutaleb van Rotterdam, diverse media en bekende Nederlanders.

…want mensen met een beperking worden al zo de kop ingedrukt als het gaat om werkgelegenheid dus vind ik wel dat we in opstand mogen komen want dit hoeven we niet helemaal te accepteren…

De oorzaak van de sluiting van de Rotterdamse vestiging is te weinig aanloop, mede door een langdurige afsluiting van de straat voor het pand.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.