Zomer 2018: nieuwe vervoerder voor Groene Hart Hopper

In de zomer van 2018 zal een nieuwe vervoerder in de regio gaan rijden met de auto’s en busjes van de Groene Hart Hopper. De huidige vervoerder heeft afgelopen periode alles gedaan om het vervoer op een hoog kwaliteitsniveau te brengen en rendabel uit te voeren. Dit blijkt echter onvoldoende haalbaar. Een nieuwe aanbesteding wordt gestart.

De colleges van de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas hebben daarom in goede samenspraak met de vervoerder besloten om de samenwerking te beëindigen. DVG-personenvervoer (De Vier Gewesten bv) verzorgt sinds december 2016 de vervoersvoorziening voor deze regiogemeenten.
Verbeteringen doorgevoerd
De stichting Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV) start een nieuwe aanbesteding voor een nieuw vervoerscontract per 1 augustus 2018. De colleges van de vijf regiogemeenten hebben zojuist hiermee ingestemd. Bij de voorbereidingen op deze nieuwe aanbesteding zijn de huidige voorwaarden nog eens grondig bekeken en zijn aanpassingen, ten behoeve van kwalitatief goed en rendabel vervoer, in deze gemeenten doorgevoerd. De nieuwe verbintenis zal voor twee jaar zijn, met een mogelijkheid tot verlenging.
Tot 1 augustus 2018 zal DVG zich als contractpartner van de gemeenten blijven inzetten voor kwalitatieve- en servicegerichte vervoersdiensten voor hun cliënten.

Wegman Personenvervoer bv verzorgt vanaf 1 januari 2018 de vervoersdiensten van de Groene Hart Hopper onder de vlag van DVG.
De Groene Hart Hopper is een aanvulling op het regulier openbaar vervoer en vervoert OV-reizigers en mensen met een Wmo-pas (Wet maatschappelijke ondersteuning) van deur tot deur.
//////////////

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.