Santarun Nieuwerkerk 2017: ruim 500 kerstmannen/vrouwen (video)

Rotaryclub Zuidplas kan met een zeer voldaan gevoel terugkijken op de tweede editie van de Santarun. Ruim 500 deelnemers verzamelden zich rond 15:30 uur op het Raadhuisplein voor dit grootse spektakel.

Op het grote plein werden de kerstmannen en vrouwen, jong en oud en door middel van een gezamenlijke warming up klaargestoomd om een afstand van 4,5 kilometer te leggen dwars door Nieuwerkerk aan den IJssel. Met de opbrengst van de Santa Run zal Rotary Zuidplas samen met de gemeente Zuidplas gaan inzetten voor:

  • Informeren van de inwoners, sportverenigingen, scholen en bedrijven in Zuidplas over hoe te handelen bij een hartstilstand;
  • Inwoners oproepen om burgerhulpverlener te worden;
  • Mogelijk maken, organiseren en ondersteunen van opleidingen en trainingen.

Het officiële  startschot van de loop werd gegeven door Burgermeester Kats met aan zijn zijde wethouder Daan de Haas. Deze benadrukte nogmaals de noodzaak van de AED buitenkasten in onze gemeente:

Wethouder Daan de Haas:

Hartveilig wonen is een vorm van burenhulp die levens kan redden. Daarom ben ik blij dat we samen met de Rotary de AED’s binnen ieders handbereik kunnen gaan ophangen. Door mee te doen met de Santa Run levert iedere deelnemer een belangrijke bijdrage aan een hartveilige gemeente.

Het matige weer zorgde er gelukkig niet voor dat de sfeer minder werd, integendeel zelfs, vol enthousiasme liep jong en oud het parcours wat dwars door de 2 grote winkelcentra liep en woonzorgcentrum de Meander. Om het echte kerstgevoel te onderstrepen kregen de lopers in winkelcentrum Dorrestein kerststerren uitgedeeld met de vraag deze te geven aan de ouderen woonachtig in de Meander. De bonte stoet van kerstmannen en vrouwen werden hartelijk ontvangen in het woonzorgcentrum en de bewoners genoten zichtbaar van deze verassing vervolgens werden de honderden lopers enthousiast ontvangen door het winkelend publiek van winkelcentrum Reigerhof. De tocht eindigde weer op het plein waar onder andere wethouder Daan de Haas de deelnemers feliciteerde en hen een medaille uitreikte.

De start van deze Santarun werd evenals vorig jaar, net als vele activiteiten in ons dorp live uitgezonden op onze populaire facebookpagina Je Bent Nieuwerkerker Als, wat weer zorgde voor enkele duizenden (uitgestelde)kijkers. Ook reageerden velen door het plaatsen van foto’s en reacties.

Een compilatie van de tweede Santarun kunt u hier bekijken. Met dank aan Rotary Club Zuidplas.

overal kwam men kerstmannen tegen
foto: Frederiek van Rhijn
foto: Frederiek van Rhijn

Vrijwilligers nodig:

Naast het plaatsen van AED buitenkasten zijn ook veel burgerhulpverleners (vrijwilligers) nodig om een hartveilige gemeente te kunnen zijn. Wie kan reanimeren of een AED heeft, meldt zich per direct aan op de website van www.hartveiligwonen.nl. Bij Stichting Hartveilig Wonen ontstaat zo een compleet overzicht van AED’s en vrijwilligers in de gemeente Zuidplas.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.