Brandweer Hollands Midden en Rotterdam Rijnmond gaan over elkaars grenzen

Omdat de burger recht heeft op de snelste hulp, maakt de Veiligheidsregio Hollands Midden steeds meer afspraken over onderlinge samenwerking met de veiligheidsregio’s om haar heen.

Op 14 december jl hebben de Regionaal Commandant Hans Zuidijk (Hollands Midden) en Directeur Brandweerzorg Jolanda Trijselaar (Rotterdam-Rijnmond), in aanwezigheid van betrokken burgemeesters, in Nieuwerkerk aan den IJssel een convenant ondertekend waarin geregeld wordt dat de snelste brandweereenheid voor een incident uitrukt, ook al is dat op het grondgebied van de andere regio.

De samenwerking zal zich met name rond Bleiswijk, Nieuwerkerk aan den IJssel/Nesselande (Rotterdam) en de Krimpenerwaard (incl. Krimpen aan den IJssel) afspelen. Concreet betekent het dat diverse brandweereenheden van de kazernes Benthuizen, Bergambacht, Gouda, Krimpen aan den Lek, Nieuwerkerk aan den IJssel, Ouderkerk aan en IJssel, Schoonhoven en Zevenhuizen (allen uit Hollands Midden) gealarmeerd kunnen worden voor incidenten op het grondgebied van Rotterdam-Rijnmond en brandweereenheden van Bleiswijk, Krimpen aan den IJssel en vanuit diverse kazernes uit Rotterdam kunnen uitrukken naar meldingen op het grondgebied van Hollands Midden.

De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft soortgelijke afspraken al gemaakt met de Veiligheidsregio’s Kennemerland, Amsterdam-Amstelland en Haaglanden. Er wordt naar gestreefd om in het eerste kwartaal van 2018 nog soortgelijke afspraken gemaakt te hebben met de Veiligheidsregio Utrecht, omdat de burger recht heeft op de snelste hulp en het niet mag uitmaken waar de snelste brandweer vandaan komt.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.