succesvolle kaarsjesavond Oude Dorp

Dat Nieuwerkerk aan den IJssel bol staat van activiteiten in deze decembermaand is bij vele inwoners wel bekend. Dat was te zien vrijdagavond 15 december in het oude dorp. De organisatie kan dan ook met een tevreden gevoel terug kijken op de traditionele kaarsjesavond die gezellig druk werd bezocht.

Ongeveer 50 kramen waren er uitgestald vol met lekkernij en leuke kerstartikelen. De bezoekers werden getrakteerd op 2 kerstkoren waaronder het kinderkoor van basisschool De Wingerd uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Traditiegetrouw is deze school ieder jaar aanwezig met een delegatie minikids die de kerstliederen ten gehore brengen. Naast winterspringkussens was ook klas 3GN van het Emmauscollege aanwezig. De leerlingen verkochten de gehele avond taart, cakes en cupcakes. De opbrengst is bestemd voor Serieus Reguest die actie voert om ouders en kinderen te herenigen die elkaar kwijt zijn geraakt door een ramp, conflict  of oorlog. Er werd aan het eind van deze avond ruim 532 euro opgehaald met deze actie!

Leelingen van klas 3GN van het Emmauscollege haalden ruim 533 euro op voor het goede doel

Nieuwerkerk kan zich opmaken van nog meer activiteiten in kerstsfeer, zo wordt er zaterdagmiddag 16 december de Santarun gelopen. De organisatie rekent op vele honderden lopers, en aanstaande vrijdag zal op het Raadhuisplein het grootse Midwinterfeest worden georganiseerd. Ook voor dit evenement rekent de organisatie op vele bezoekers die met elkaar het lange kerstweekend openen.

 

 

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.