idee metroverbinding Zuidplas zorgt voor grote verdeeldheid Nieuwerkerkers

De berichtgeving over de ideeën van de gebiedscommissie Prins Alexander om de metroverbinding door te trekken naar de gemeente Zuidplas ( en door naar Zoetermeer) hebben grote verdeeldheid opgeleverd onder de inwoners van Nieuwerkerk aan den IJssel.

Aanleiding was een artikel in het Algemeen Dagblad dat werd geplaatst werd op onze facebookpagina waar aandacht werd gegeven aan het idee van de Rotterdamse verkeerswethouder Pex Langenberg om de metroverbinding vanaf Rotterdam Nesselande door te trekken richting de Zuidplas.

In het Algemeen Dagblad verteld hij:

“De gemeente Rotterdam moet bij haar toekomstige verkeersplannen ook goed kijken wat de buren van onder meer Zuidplas doen. Zo heeft de IJsselgemeente ( met Nieuwerkerk aan den IJssel) onlangs aangekondigd 17.000 woningen te gaan bouwen. De Maasstad zou daarop kunnen inspelen door de metro vanaf Nesselande uit te breiden in oostelijke richting”.

De krant verwijst verder naar een mini enquête van de website www.nesselande.info. De website stelde de vraag wat de inwoners van Rotterdam Nesselande vinden als de metro zou door worden getrokken naar Zoetermeer. Ongeveer 200 mensen brachten hun stem uit, de helft steunde de optie voor een uitbreiding van het metronet.

Reden voor onze redactie om de mening van de inwoners uit Nieuwerkerk aan den IJssel  eens te vragen in onze poll. En dat hebben wij geweten! Op de vraag : Een metroverbinding doortrekken naar de gemeente Zuidplas, wat vind u daar nou van ? reageerden ruim 630 personen en werd er volop gereageerd op deze vraag met als resultaat nagenoeg een 50-50 verhouding. 317 mensen vinden het een prima plan, 319 mensen stemden tegen.

een metroverbinding doortrekken naar de Zuidplas zorgt voor grote verdeeldheid

Veel tegenstanders van het idee vrezen door de komst van een metroverbinding een toename van de criminaliteit in onze gemeente :

Met de metro nog meer ellende. Kijk naar Nesselande

Met andere woorden schorrie morrie komt uit de grote stad oftewel uit Rotterdam!!!

Andere zien ook voordelen als er een metroverbinding zou worden doorgetrokken:

Ik kan me nog herinneren hoeveel tegenstand er was tegen een station,die zou ik niet graag meer missen. dus:ja graag een metro.

Of het er ooit werkelijk van komt dat u vanaf metrostation Nieuwerkerk rechtstreeks naar station Beurs kunt rijden? de tijd zal het leren.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.