Alcohol oorzaak eenzijdige aanrijding Batavierlaan

In het weekend van 25 en 26 november heeft de politie Waddinxveen-Zuidplas weer een alcohol controle gehouden in onder andere Nieuwerkerk aan Den IJssel. De conclusie is dat er toch weer een aantal weggebruikers met drank op achter het stuur zijn gekropen.

Op de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben ruim 260 mensen een blaastest moeten afleggen. 1 beginnend bestuurster zat ook ruim over haar limiet, maar kon wettelijk gezien het rijbewijs nog net behouden. Omdat deze bestuurster ook nog een openstaande boete van ongeveer 380 euro had, moest deze direct betaald worden. Daarnaast reed er nog een bestuurder vermoedelijk onder invloed van de stof THC. Het afgenomen bloed zal bij het NFI onderzocht worden.

Zondagnacht kreeg de politie een melding van een verkeersongeval, waarbij de auto was weggereden. Uiteindelijk werd een bestuurster aangehouden. Na de uitslag van de ademanalyse moest zij het rijbewijs inleveren.
Een aantal uur later reed een bestuurder met zijn auto tegen een lantaarnpaal op de Batavierlaan in Nieuwerkerk. Ook deze beginnende bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren vanwege het alcoholgebruik. Door dit eenzijdige ongeval liep de lantaarnpaal behoorlijke schade op en zorgde het ongeval ervoor dat er in meerdere straten in de wijk Dorrestein de straatverlichting het liet afweten. Zondagavond rond 21:00 uur werd dit euvel verholpen.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.