3e verdachte ramkraak benzinestation aangehouden

Zaterdag 25 november heeft de politie een 20 jarige man uit Gouda aangehouden in verband met verdenking van deelname aan een ramkraak van een benzinestation in Capelle aan den IJssel op 20 november. Twee verdachten werden na deze kraak op heterdaad aangehouden in Nieuwerkerk aan den IJssel. De derde verdachte wist op dat moment te ontkomen.

De daders hadden aan het tankstation op de Schermerhoek met een auto de achtergevel van het pand geramd en waren er vervolgens vandoor gegaan. Tijdens deze vlucht is de auto in het water terecht gekomen op de ’S Gravenweg  nabij Nieuwerkerk aan den IJssel. 2 verdachten konden worden aangehouden, een derde persoon sloeg op de vlucht en wist te ontkomen. De zoektocht naar deze persoon werd ondersteund door een politiehelikopter en door veel politie.  Na een melding dat de verdachte in de omgeving van de Merwede was gesignaleerd werd er veel politie ingezet in de wijk Esse. Zo stond er op de Burgemeester van Heugtelaan tijdelijk politie opgesteld en stond de politie klaar bij de Merwede, achter restaurant NOA.  Naast Burgernet werd ook de Nieuwerkerkse Buurtapp ingezet om inwoners alert te maken op het gebeuren en uit te kijken naar de verdachte.  Op de Kerklaan heeft de hondengeleider een man uit de bosjes gehaald en aangehouden. De aangehouden mannen zijn 23 en 25 jaar en komen beiden uit Gouda.

bronfoto: Politie Waddinxveen Zuidplas

De drie verdachten werden woensdag 29 november voorgeleid aan de Rechter Commissaris (RC).De drie komen niet vrij, maar blijven gedurende het onderzoek vastzitten. De 20 jarige verdachte wordt ook verdacht van een woninginbraak, gepleegd in Gouda

 

zie ook ons eerdere  artikel: verdachte ramkraak gezocht in Nieuwerkerk aan den IJssel

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.