Nieuwerkerkse straten al dagen in het donker

Voor de derde avond op rij leek het er op of de straten in de Oranjebuurt in Nieuwerkerk aan den IJssel in het donker gehuld bleven, maar rond 20:00 uur sprongen er in enkele straten de lantaarnpalen dan toch aan.

Sinds het ophogen en herbestraten van onder andere de Julianastraat en Beatrixstraat was de straatverlichting sinds zondagavond 22 oktober daar uit en was het pikkedonker. De oorzaak zou een kabelbreuk zijn maar waar die precies zat, dat was onduidelijk. Het uitblijven van de straatverlichting zorgde voor onveilige situaties, zeker nu de straten open liggen en hopen zand, stenen en afzettingen in het donker niet zichtbaar zijn. In de Oranjebuurt en op social media werd er volop gepraat over deze onveilige situatie in de Oranjebuurt.

“het is levensgevaarlijk, straks breekt er nog iemand zijn nek”

Nadat er door meerdere inwoners uit de Oranjebuurt meerdere malen melding bij de gemeente was gedaan over deze situatie wisten dinsdagavond 24 oktober medewerkers van Citytec ( het bedrijf dat het onderhoud van onder andere openbare straatverlichting verzorgd) de oorzaak te achterhalen. Stratenmakers hadden tijdens het ophogen 3 grondkabels geraakt.

Inmiddels is het Emmahof weer voorzien van verlichting in de straat, de Julianastraat is momenteel nog gehuld in het donker.

de straten in de Oranjebuurt worden opgehoogd.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.