CDA niet blij met antwoorden. Oproep om meer onveilige verkeerspunten aan te dragen

Het CDA heeft de beantwoording op de vragen over de voetgangersoversteekplaats aan de Zuidplaslaan in Nieuwerkerk met veel interesse gelezen. ‘We zijn wel teleurgesteld in die antwoorden. Ze sluiten slechts gedeeltelijk aan bij de vragen die we stelden. Jammer’, stelt CDA raadslid Tinet de Jonge.

Allereerst wordt er in de beleving van het CDA niet uitgegaan van de doelgroep maar van de huidige situatie. Een situatie waarvan ouders uit de wijk Zuidplas aangeven, dat deze niet wenselijk is. Zo wordt in de beantwoording gesteld dat ‘de rijsnelheden hoog zijn.’ ‘Dat is nu juist het probleem. De kinderen die de sportlessen hebben, móeten naar de overkant maar er is voor automobilisten géén reden om af te remmen. Ten tweede wordt er gesproken over schijnveiligheid. Met de komst van een officiële ‘rem voor automobilisten is er juist geen sprake meer van schijnveiligheid. Automobilisten negeren immers zelden een rood licht. ‘Op dit moment is er juist sprake van een wassen neus, van schijnveiligheid’, reageert de Jonge. Er hangt wel een bord ‘pas op, voetgangers’ maar dit dient geen enkel nut. Voetgangers hebben namelijk geen voorrangsrechten.

‘Het is toch bijzonder om bij de keuze voor het wel of niet aanbrengen van verkeerselementen die de
veiligheid vergroten uit te gaan van mensen die zich daar niet aan houden. In dat geval zou je bij
ieder verkeerslicht, voetgangersoversteekplaats, etc etc kunnen zeggen: ‘Laten we dat maar niet
doen. Er zijn een paar stoere mensen die zich hier niet aan houden? Dat lijkt mij de wereld op zijn
kop.’

Ook het argument dat er nog geen ongelukken geweest zijn, vindt het CDA niet steekhoudend. Het signaal van de ouders is glashelder. Als we moeten wachten op een ongeluk dan zijn we te laat. ‘Het is toch ook niet handig om een inbraakmelder op te hangen nádat er ingebroken is?’ Meer onveilige punten?
Naar aanleiding van de CDA vragen namen meer ouders contact op met het CDA. Dit is voor het CDA reden om te kijken welke locaties inwoners ‘onveilig’ noemen. Juist op schoolroutes blijken hier vragen te leven. CDA Zuidplas brengt in kaart welke gevaarlijke oversteekpunten er op de school-thuisroute in Zuidplas zijn.

De partij roept inwoners op om deze punten met hen te delen. Nu het weer donkerder wordt, is het volgens CDA raadslid Tinet de Jonge goed om te kijken hoe de verkeersveiligheid vergroot kan worden, want ieder kind heeft recht om veilig naar school te kunnen. Deze gevaarlijke oversteekpunten kunnen doorgegeven worden via tinetcda@outlook.com. De partij zal de inzendingen ook meenemen bij het schrijven van het verkiezingsprogramma voor de
gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. De verkeersveiligheid moet volgens CDA Zuidplas de komende jaren prioriteit krijgen in alle dorpen.
Ouders moeten onbezorgd hun kinderen naar school kunnen brengen en dat blijkt helaas nog niet overal het geval.

Eerder in het nieuws

One Thought to “CDA niet blij met antwoorden. Oproep om meer onveilige verkeerspunten aan te dragen”

  1. Andre

    Over 141 dagen zeker verkiezingen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.