Mix van ervaring en nieuw talent op lijst D66 Zuidplas

Het duurt nog even voor het 21 maart 2018 is, op deze dag zullen er weer gemeenteraadverkiezingen worden gehouden. De verschillende partijen in de gemeente Zuidplas zijn al druk bezig om de kieslijsten vast te stellen.

Tijdens de ledenvergadering op donderdag 28 september 2017 hebben de leden van D66 Zuidplas de definitieve kieslijst al vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Nadat in het voorjaar Rik van Woudenberg, momenteel D66 wethouder in Zuidplas, was verkozen tot lijsttrekker zijn nu de nummers 2 t/m 18 gekozen. Huidig raadslid Frans Klovert is de runner-up op plaats 2 en Chantal Bon – van de Griek de eerste vrouw op de lijst op plaats 3.

Frans, Chantal, Mark en Joop

Met Frans Klovert, Mark Clavaux en Joop Huson op respectievelijk 2, 4 en 5 is de huidige fractie terug te vinden op de lijst. Met Chantal Bon, jurist, bewindvoerder, onderneemster en ZZP’er, op plaats 3 heeft de fractie een vrouw met veel ervaring op de lijst. Daarna volgen getalenteerde leden die hebben aangeven op termijn de gemeenteraad(fractie) te willen versterken.

Claudia Wolff doet een stapje terug

Opvallend op de lijst is de positie van de huidige fractievoorzitter Claudia Wolff. Claudia heeft zelf aangegeven een stapje terug te willen doen. “Na een intensieve periode van eerst 4 jaar in de oppositie met z’n tweeën en vervolgens 4 jaar als fractievoorzitter in de coalitie is het nu tijd voor mijn gezin en werk.” Claudia staat nog wel hoog op plaats 7 omdat zij wel beschikbaar is voor bijvoorbeeld een tijdelijke vervanging, zij hoeft met haar ervaring dan niet ingewerkt te worden. Claudia blijft verder behouden voor de fractie ter ondersteuning.

Rik van Woudenberg – lijsttrekker

In de AAV (Algemene Afdelings Vergadering) van 18 mei 2017 werd Rik van Woudenberg met unanieme stemmen verkozen tot lijsttrekker. Rik is erg blij met de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. “Met deze mix van ervaring en nieuw talent kan D66 de komende jaren het verschil maken. De inwoners van Zuidplas hebben hiermee de garantie dat het belang van het individu en de samenleving die wij met z’n allen vormen zijn gediend”

De D66-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018:

Rik van Woudenberg (Zuidplas)
Frans Klovert (Nieuwerkerk ad IJssel)
Chantal Bon – van de Griek (Nieuwerkerk ad IJssel)
Mark Clavaux (Moordrecht)
Joop Huson (Zevenhuizen)
Alex Osten (Nieuwerkerk ad IJssel)
Claudia Wolff (Nieuwerkerk ad IJssel)
Melissa Luijt (Moordrecht)
Joost van Boven (Zevenhuizen)
Jette Frans (Zevenhuizen)
Joost van Iperen (Nieuwerkerk ad IJssel)
Jeroen Wolff (Nieuwerkerk ad IJssel)
Dick Verstoep (Moordrecht)
Carla de Jong (Zevenhuizen)
Jan Oomen (Moordrecht)
Leo Warmenhoven (Moordrecht)
Madelon Leewis-van Waadenoijen Kernekamp (Zevenhuizen)
Lenny van Iperen (Nieuwerkerk ad IJssel

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.