lokale aandacht voor schulden en armoede

Organisaties en actief in de gemeente Zuidplas voor de bestrijding van armoede en schulden kwamen dinsdag 26 september bijeen op een interactieve informatieavond in Het Turfhuis te Moordrecht. De Meet Up had als doel om gedachten en krachten te bundelen in de strijd tegen armoede en schulden.

Wethouder Rik van Woudenberg constateerde aan het eind van de avond: “Veel organisaties heb ik betere communicatie en het ontsluiten van informatie horen zeggen, een vrij besteedbaar budget innoodsituaties of om buiten de lijntjes te kleuren, maar ook het inplannen van een Armoededag. Deze zinvolle gesprekken helpen ons bij het opstellen van een nieuwe beleidsnota Armoede en Schulden, waarmee we dit belangrijke onderwerp op de agenda zetten.”

Kennismaken en voorstellen
Een elftal organisaties en een vertegenwoordiging van de gemeenteraad was aanwezig: Stichting Leergeld, Koffie & Enzo, Welzijn Zuidplas, Stichting Jeugdsport- jeugdcultuurfonds, Adviesraad, Regionale Sociale Dienst IJsselgemeenten, Kwintes, CJG, Sociaal Team Zuidplas en een bewindvoerder. Niet iedereen bleek op de hoogte van elkaars werkzaamheden. Voorstellen, nader kennismaken en met elkaar brainstormen over aanpak, oplossingen en denkrichtingen versterkte dan ook het netwerkgevoel. Geheel in het thema van de avond werden de hapjes verzorgd door Goedkoper Eten Zuidplas, de winkel tegen verspilling.

Nota in wording
Voor de gemeente leverde deze avond belangrijke informatie voor een nieuw beleidsplan Armoede en Schulden, die eind dit jaar behandeld wordt in de gemeenteraad. De opmerkingen, oplossingsrichtingen en tips van deze avond verwerken de beleidsopstellers in de nota. De Adviesraad kan in een later stadium daarop advies geven.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.