SP Zuidplas ruimt 30 kilo zwerfvuil op in anderhalf uur

De schoonmaakactie van de SP in Zuidplas heeft in anderhalf uur 30 kilo zwerfvuil opgeleverd.

Na een oproep waar de SP moest gaan opruimen kreeg de partij een storm aan reacties binnen. De twee plekken die het meest genoemd werden kreeg daarom de volle aandacht. Jongeren van ROOD, Raadsleden, bestuursleden en andere vrijwilligers gingen aan de slag bij de Hoed en de Speeltuin bij Winkelcentrum Dorrestein.

“In het kader van Houd het schoondag wilde we graag de handen uit de mouwen steken. Daarom hebben we de locaties ontdaan van zwerfvuil. De vangst varieerde van een schoen, veel blikjes, een lege verfemmer tot aan delen van een langspeelsplaat. Ondanks de regen hebben we niet alleen nuttig werk gedaan, we hebben als team ook gelachen” aldus afdelingsvoorzitter Serena Rodenburg.

Fractievoorzitter Jan Baas vult Serena aan : “ik zie regelmatig inwoners met een grijper de buitenruimte aan het schoonmaken, deze actie is ook een ode aan de lokale helden die dat doen. Als iedereen dagelijk een stukje zwerfvuil zou oprapen dan wordt de omgeving nog mooier!”

Eerder in het nieuws

One Thought to “SP Zuidplas ruimt 30 kilo zwerfvuil op in anderhalf uur”

 1. P.C. de Vries

  Goed van julie!
  Wat zullen ze blij zijn bij De Hoed ! Als ze het niet van te voren wisten, zullen ze morgenochtend wel heel verrast zijn.
  Dat het bij het speeltuintje bij Dorrestein ook zo’n rommel was, wist ik niet, maar daar hadden de moeder met hun kinderen die daar tussen de middag vaak spelen en lunchen, de boel best zelf op kunnen ruimen.
  Jullie zouden daar in elk geval wel eens tussen de middag langs kunnen gaan om hen te vragen het voortaan netjes te houden.
  Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat hangjongeren er ’s avonds een zootje van maken?

  Zelf blijf ik doorgaan om het langs het fietspad naar het zwembad vrij van zwerfvuil te houden. Alle beetjes helpen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.