Truckers ringsteken voor de 22e keer in Nieuwerkerk aan den IJssel

Op zaterdag 7 oktober 2017 vindt in Nieuwerkerk aan de IJssel voor de 22e keer het evenement ‘Truckers Ringsteken’ plaats, georganiseerd door Stichting Evenement.

De naam verklapt de essentie van dit evenement: In de middeleeuwen gingen ridders te paard tegen elkaar op met lansen. In Nieuwerkerk aan de IJssel doen chauffeurs het met de mechanische paarden van hun opgepoetste trucks en in plaats van het direct tegen elkaar op te nemen zoals de ridders van toen, proberen ze nu zo snel en zo accuraat mogelijk drie ringen langs een parcours met hun lans te steken.

Deelnemers zijn vanaf 13.00 uur welkom op het evenemententerrein aan de Hoogeveenseweg 200 in Nieuwerkerk aan de IJssel. Dit is ter hoogte van het bedrijf Mommers Schoonmaakservice. Opgeven is niet nodig en deelname is gratis. Deelname is op eigen risico en men dient de wegen en verkeerswet na te leven. Tevens dient u de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Een ander groot jaarlijks lokaal evenement, de Vlootschouw werd eerder deze maand geannuleerd in verband met het slechte weer. Achter de schermen wordt er gekeken naar de mogelijkheid voor een uniek alternatief. Wellicht hoort u daar binnenkort meer over…..

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.